Jul

4

En bra restaurang

Posted by

Ett restaurangbesök kan vara ett skönt avbrott i en annan så rutinerad och små stressad vardag. Bara tanken på att laga mat och diska blir ofta ett stressmoment för barnfamiljen men även för någon som lever ensam. För den ensamme kanske det även känns jobbigt att laga den där maten till bara sig själv och då är det tur att vi har människor som valt att laga mat till yrket. Världen kryllar av kockar men inte alla är bra på det de gör. Det finns däremot en drös kockar som arbetar på mindre restauranger på mindre orter som egentligen förtjänar ett större kök att bossa över. Kockar som skapar nya rätter på beställning och har återkommande stamgäster. Men hur ska egentligen en bra restaurang vara? Är det bara de stora, kända restaurangerna med Michelin stjärnor som är värda att lägga pengar på eller finns det guldkorn i lite mindre restauranger också? Dessa mindre restauranger kanske inte lockar alla kockar men jag tror att en hel del utav de som inte velat satsa på att nå de stora köken faktiskt har mycket att ge. Passionen för matlagningen är det som driver dem och det som ger dem drivet att faktiskt kliva upp och gå till arbetet varje dag. Ett kök med till exempel tre Michelin stjärnor ska innehålla upp till femton kockar, det kanske inte är något alla kockar faktiskt vill bossa över. Ett litet kök med två eller tre kockar och möjligheten att skapa sin egen mat kan i dessa fall locka mer.

Välstädad toalett är värt ett besök

Sen finns frågan jag tycker är svår att finna ett svar på utan att faktiskt sätta mig ner och äta en måltid, är denna restaurang värd att äta på? Det är näst intill omöjligt att innan en måltid avgöra hur bra eller dåligt stället faktiskt är om man inte går på omdömen från andra människor eller kanske en av de anställda, men inte ens då är det säkert att det stämmer. Därför ställde jag frågan till en vän som är en väldigt passionerad och driven kock, hur vet man att ett ställe är värt att äta på? Enligt honom ska man börja sitt restaurangbesök med en tripp till toaletten, är den städad och fräsch då kan man ge stället en chans, annars är inte hygienen i köket heller garanterad. På dessa ställen jobbar förmodligen inte bittra, sura kockar heller som spottar i maten eller friterar din köttbit i fem minuter för att du skickade tillbaka den till en kock som förmodligen har större koll än dig på vad de olika graderna av tillagning. På nätet kan man hitta det mesta om vad kockar gör i köket när ingen ser. Det cirkulerade bland annat ett klipp på Facebook för ett tag sedan där en kvinna förde in en korv i sina privata delar innan hon lade tillbaka den på plats på en tallrik, eller varför inte kocken som valde att kissa ner i soppan. Dessa beteenden är förmodligen väldigt sällsynta, något vi slipper i de allra flesta restaurangkök.

Category: Redlionjkpg

Comments are closed.