Mar

1

Kända kockar

Postad by

Det finns många olika kockar, bland annat TV kockar, det finns cafe kockar och det finns gourmet kockar. Idag kan man också hyra en egen kock. Att vara kock är ett hårt jobb, det kan vara slitigt och mödosamt men är också hett och väldigt eftertraktat för många.

Kända kockar

I Sverige mäts ofta kockarnas duglighet i olika tv program eller i uppmärksammade tidningar. Kocken David Lundqvist vann årets kock 2018. Programmet som också kallas  för SM i professionell matlagning har funnits sedan 1983 och tävlingen skapades för att öka intresset för gastronomi, status och även för det skandinaviska köket. Både på hemmaplan och på internationella mått mätt så finns det finns en mängd kända kockar som har lyckats, vi listar nedan ett par stycken som lyckats att bli kända genom lite olika sätt.

Årets vinnare

Genom vinsten i årets kock 2018 öppnades nya möjligheter för David Lundqvist och idag är han kökschef på Grand Hotel i Saltsjöbaden. David har sen tidigare varit i final i årets kock 2015 och 2016 och vann därför tredje gången gillt i tävlingen. Grand Hotel har under senare år satsat stort på att höja kvaliteten inom alla delarna i deras verksamhet och med David Lundqvists vinst förstärks känslan av den höga satsningen. David beskrivs som en ärlig kock som försöker att kombinera otroliga smaker med enkelhet, tidigare har han också pratat om vikten av att skapa med närproducerad mat. David har sedan 13 års ålder vetat att han ville arbeta som kock och har sakta men säkert arbetat sig upp till en kökschefs position. Nästa mål är att vinna den franska omtalade kocktävlingen Bocouse och för en karriärsdriven mästerkock som David ser framtiden otroligt ljus ut.

Tina Nordström

Folkkära Tina Nordström, alltid sprudlande glad och lyckas på något konstigt sätt alltid med att få matlagningen både lättlagad och lyxig ut. Tina har beskrivit sig själv som bullrig och relativt långt ifrån perfekt, men är en av våra mest populäraste tv kockar. Tina har släppt 11 stycken egna kokböcker och har spelat in flertalet matlagningsprogram. På senare tid arbetar hon också som kött rådgivare på matvarukedjan City Gross.

Paul Svensson

Paul kanske är mest känd för folk utanför restaurangvärlden som en av programledarna för maträddarna. Han stoltserar med över ett decenniums erfarenhet som kock på stjärnkrogen Bon Lloc och fantastiska F12 och under 2003 kom Paul på en femteplats i kock VM. på toppen av allt detta har han gett ut en hel hög med kokböcker.  Under våren 2018 öppnade han tillsammans med en kollega krogen Retaste, där endast mat av råvaror som annars skulle ha kastats används.

Jamie Oliver

Blickar vi ut ifrån hemmaplan så är Jamie en stjärna på matlagnings himlen och den brittiske kocken är en av världens mest älskade kockar. Genom sina tv program, den nakna kocken,jamies kök, jamies school dinner, jamies great italian food escape har han inspirerat mängder av människor till att börja laga och odla sin egen mat. Hans kok böcker är översatta till fler än hundra olika sorters språk och den första miljonsäljande kokboken i Storbritannien blev hans bok Middag på 30 minuter.

Jamie Oliver

 

 

 

 

Category: Redlionjkpg

Comments are closed.