Jul

24

Veckans middagstips

Postad by

Det är inte alltid lätt att komma på vad man ska laga till middag. Ofta blir matlagningen ytterligare ett stressmoment i vardagen. När du kommer hem från jobbet och måste ställa dig i köket utan inspiration kan det vara svårt att få till något gott.

Veckans middagstips

Vissa dagar går det bra att slänga ihop något snabbt och enkelt – även om det kanske inte är speciellt gott – men ibland vill man så klart laga något mer ordentligt. Kanske är det äntligen helg och du vill laga något riktigt gott, kanske vill du unna dig en god middag för att piffa till vardagen. Oavsett om det är fredag eller måndag så tror jag att det är viktigt att laga god mat för att leva ett lyckligt liv. Därför ger jag här mitt bästa middagstips den här veckan. Temat är gemenskap.

En god middag för alla

Den här veckan ska vi laga något som passar alla, hela familjen och kanske gäster. Därför ska vi laga veganskt. Det kan ju alla äta så länge ingen har några speciella allergier. Mat handlar mycket om att umgås, och middagen är kanske extra viktig i detta hänseende. Därför tror jag på att det är viktigt att laga recept som alla kan äta. Om alla kan äta samma mat så blir det en starkare gemenskap runt middagsbordet. Dessutom sparar man tid. Att laga flera olika maträtter är krångligt och tar lång tid. Satsa på vegansk mat som alla kan äta.

Falafel

Mitt middagstips denna vecka är falafelrulle. Det är perfekt eftersom alla kan kombinera sin falafelrulle så som de själva önskar. För att lyckas med falafel gäller det så klart att först och främst köpa god falafel. Lyckligtvis kan du göra det enkelt för dig och handla färdig, fryst falafel i din närmaste mataffär – även om det är halvfabrikat så brukar falafel från ICA eller Coop vara riktigt god.

Falafel

Du behöver även köpa ett gott tacobröd att rulla i. Nu för tiden finns en mängd olika bröd att välja mellan. Själv gillar jag tacobröd med majs i. Sedan behövs givetvis olika grönsaker. De självklara valet är gurka, tomat, lök och sallad. Men det finns även andra grönsaker som kan passa bra i en falafelrulle. Rödkål kan till exempel fungera bra. Eller varför inte sockerärtor, spenat och rucola. Eftersom alla kan kombinera ihop sin egen rulle så är det bra att ha flera olika grönsaker att välja mellan.

 

Såsen

Hemligheten till en riktigt god falafelrulle är såsen. Varje tacobord ska såklart ha en vanlig, stark tacosås. Men jag brukar även piffa upp min falafelrulle med en hemmagjort, krämig cashewröra. Blanda ner cashewnötter, ett par vitlöksklyftor och solrosfrön tillsammans med olivolja och salt. Mixa sedan samman till en röra. Cashewröran ska vara mjuk men inte rinnig. Med en cashewröra så får falafelrullen en fylligare och krämigare smak, samtidigt som den inte blir torr.

Såsen

Duka fram brödet, såsen, falafel och alla olika grönsaker på ett bord så är det klart att servera. Alla får gå och själva plocka vad de vill ha i sin falafelrulle. Alla kan äta samma mat och alla blir nöjda. Middagen kommer att bli en succé.

Category: Redlionjkpg

Comments are closed.